Erblin Nushi: Student Academy Oscar 2018 ndryshoi jeten time | ABC News Lajme

Download video Channel: ABC News Albania

Regjisori i ri kosovar, Erblin Nushi, ka projektuar filmin “Bin” në TIFF. Filmi është bazuar në historinë e tij të vërtetë se si shikohet lufta prej syve të një 6-vjeçari . Nushi thotë në një intervistë për ABC News se  nominimi në Student Academy Awards  për çmimin Oscar ndryshoj jetën e tij si kineast i ri.

Nuk ndodh shpesh që të qëllosh që me herë të parë, por  regjisori i ri kosovar Erblin Nushi ia ka dalë që me filmin “Bin” të nominohej në Student Academy Awards Oscar 2018. Ai pranon se ky nominim i ka hapur shumë dyer dhe i ka dhënë mundësinë të njihet me kineastë të shumtë ndërkombëtarë.

Në filmin me metrazh të shkurter për 19 minuta ai rrëfen historinë e tij personale, përjetimin e luftës së Kosovës, kur ai ishte vetëm 6 vjeç. Nushi thotë se ky film është i vërtetë, pasi ai më herët nuk e kishte kuptuar traumën e ndarjes nga familja, por filmi e ka ndihmuar jo vetëm për t’u shprehur artistikisht, por i ka shërbyer edhe si një lloj katarsi shpirtëror.

Megjithëse ende filmi po bën ciklin e tij në festivalin ku u shfaq edhe në festivalin TIFF, ai sërish ka nisur xhirimet për një film në Kosovë për gratë e dhunuara. Ai prej 8 vitesh jeton në Amerikë ku ka mbaruar edhe shkollën për regji filmi, por tematikën për filma vazhdon ta marrë nga vendlindja e tij Kosova. Filmi “Bin” deri tani ka marr pjesë në 10 festivale të rëndësishme filmi në botë dhe vazhdon ende ciklin e tij./abcnews.al

Keyword most popular