Ministria e Mjedisit dhe Turizmit kerkon me teper buxhet | ABC News Lajme

Download video Channel: ABC News Albania

Ministria e Mjedisit dhe Turizmit ka kërkuar më shumë buxhet për pastrimin e venddepozitimeve të mbetjeve ilegale dhe për të arritur sfidën e 10 milionë turistëve. Ministri Blendi Klosi ishte në komisionin parlamentar të veprimtarisë prodhuese ku raportoi për projekbuxhetin e vitit që vjen.

Harta e vendeve të ndotura është gati, por mungojnë paratë për t’i pastruar. Ministria e Mjedisit dhe Turizmit ka kërkuar më shumë buxhet për eleminimin e vendeve ilegale, ku depozitohen mbetjet. Ministri Blendi Klosi iu tha deputeteve të komisionit parlametar të veprimtarisë prodhuese se këtë problem nuk e zgjidh vetëm bashkëpunimi me pushtetin vendor.

“Ajo që na duhet nga komisioni i nderuar është që të mbështesim edhe më shumë në buxhet eleminimin e venddepozitimit ilegale të venddepozitimeve të mbetjeve urbane. Shqipëria do të jetë e papastër nëse ne nuk arrijmë të mbyllim 128 pika të cilat janë në përgjithësi buzë lumenjve ose në zona bregdetare”, tha Klosi.

Ministria e Mjedisit dhe Turizmit njëkohësisht po punon për të hartuar kriteret e reja për marrjen e një leje mjedisore për 18 prej industrive në vend. Ato pritet të jenë gati brenda pranverës. Pasi synimi i Ministrisë së Mjedisit dhe Turizmit është që sezoni i ardhshem turistik ta gjejë Shqipërinë më të pastër.

“Ne vazhdojmë të shprehim bindjen që Shqipëria nuk është e papastër, Shqipëria është e ndotur”, u shpreh ministri.

Turizmi sipas ministrit Klosi i solli vendit këtë vit 2 miliardë euro të ardhura, por sfida është më e madhe sa kaq.

“Mbi 300 milionë ka qenë fitimi i drejtpërdrejtë dhe të shtuara më shumë sesa viti 2017. Nëse flasim për sektorin e turizmit, rritjet janë relativisht shumë të mëdha dhe kjo pasqyrohet në projektbuxhetin e vitit tjetër”, u shpreh Klosi.

Me buxhetin e ri synohet që turizmi të mos përqëndrohet vetëm në bregdet, por përmes mbështetjes për agroturizmin të shtrihet në çdo bashki. /abcnews.al

Keyword most popular